Uppe innan solen!

Ja, bokstavligt kan man säga att jag är uppe innan solen... Den går ju inte upp fören 8:45 läste jag någonstans.. Och går ner 18:16. Allt mindre soltimmar nu... :(

Sitter på tåget in till skolan redan. Ska samlas en stund innan vår redovisning idag, för att gå genom det vi ska redovisa.
Hoppas ni får en bra dag, kraam




Natti!

Fotograf: Jag | Utrustning: Nikon D5000 + AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3,5-5,6G VR

Nu gör jag som Shelby, stänger mina ögon! Vart uppe sen halv6 så  börjar kännas kan jag tala om! :P Kommer en liten sammanfattning av denna fredag imorn, samt lite nya bilder jag roat mig med under kvällen! :P

Sovgott, kraam! ♥



Upprivna skavsår...

Åh, vad skönt det känns efteråt! Trött i benen nu och ont i hälarna... Försöker gå in mina relativt nya gympaskor, och det har resulterat i skavsår! Trodde de hade läkt, men icke sa nicke... Så när jag kom in nyss och tog av mig är det blog på hela hälen... Nu får jag börjar gå i andra skor om jag ska promenera någonting och låta det läka ordentligt!

Jag har ju använt Compeed skavsårsplåster, funkar jättebra. Men nackdelen är ju att såret inte får någon luft där under och plåsterna sitter ju i ett antal dagar om man inte tar bort det! Och det förlänger iaf min läkeprocess, samt dessa skavsårsplåster är inte billiga...(!)



NU: Powerwalk!

Så här kan det se ut en eftermiddag med en utav mina små hjärtan, Shelby! ♥

Var på studiebesök idag med min SA-grupp, gick jättebra! Satte oss sen på Solna Bibliotek och sammanfattade lite grann samt började spåna på hur vi ska skriva. Därefter tog jag och en kompis en lunch, McDonalds faktiskt! Jättelänge sen jag åt där så riktigt gott var det!


Var hemma till strax efter 14-tiden, la huvudet på sängkudden och sen sov jag! Vaknade när älsklingen kom hem från jobbet för att hämta sin gamla dataskärm, som hans pappa ska köpa. Sen stack han iväg för att jobba (städa). Denna gång o rkade jag inte följa med, sov bara 4 timmar inatt och har lite att läsa tills imorn.

Men innan litteraturen åker fram: en stunds powerwalk i det gråa vädret som för 2 timmar sen var strålande sol... Inte allt för lockande att gå ut, men behöver det nu känner jag annars somnar jag här!
Vi hörs! Kraam ♥



20e, oktober 2011

Godmorgon! ♥
Efter att ha lagt sig vid halv2 och gått upp vid halv6 känner jag mig ändå ganska pigg just nu. Får ser hur resten av dagen kommer bli, kanske slinker ner någon energidryck eller liknande.. Sitter iaf just nu med blött hår, som får självtorka idag för en gång skull. :) Om klockan inte rinner iväg allt för mycket, ska ta bussen som går hemifrån 8:05 ner till stationen för att ta pendeltåget in till Solna där jag ska på studiebesök. Och med drygt en timme kvar med bussen ska jag äta lite frukost och sen ner med näsan i litteraturen..

Dagens schema ser ut såhär:
8:05: bussen hemifrån mot stationen och sen vidare till Solna med pendeltåget (hoppas inte det krånglar idag)
9:30-10:30: studiebesök på en förskola
10:30 - frammåt: börja skriva på den muntliga redovisningen av studiebesöket, vilket det betyder att jag har ingen aning om när jag kommer hem idag, men hoppas inte allt för sent..

Så ser min dag ut än så länge!
Hur ser er torsdag ut? :) kraam ♥



Onsdags-mys


Fotograf: Jag | Utrustning: Nikon D5000 + AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3,5-5,6G VR

Så här såg min onsdagskväll ut, + lite fotboll (Arsenal-Marseille) samt litteraturläsning. Middagen blev stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar! :D

Älsklingen la sig för ungefär 30 min sen, och jag sitter kvar uppe och läser.. Har några sidor att läsa tills imorn då jag ska på studiebesök med min studentgrupp. Samt på fredag blir det också ett studiebesök som vi sen på måndag ska redovisa.. Spännande! :P Näsan ner i litteraturen igen då, så jag kommer i säng någon gång snart. :P
Hoppas ni haft en bra onsdagskväll, kraam ♥



Favoriter från Glee säsong 3

"Run the World (Girls)" med Heather Morris (Brittany Pierce)


"Cool" med Harry Shum Jr. (Mike Chang)



2011 10 19

Godmorgon! ♥
Ett litet snabbt inlägg innan jag ska dra till bussen, ska in till Universitetet och ha muntlig examination på uppgiften vi hade under praktikveckorna. :) Hoppas det går bra.

Samt att jag måste prata med läraren om min förra examination.. Fick mitt första FX, alltså så måste jag komplitera någonting på den... :( Hade varit så skönt att ha blivit godkänd på den, för den examinationen var "pain in the ass" att göra...!

Annars så blir det inte så mycket annat idag, är hemma sent så hoppas älsklingen fixar middag tills jag kommer hem. Får höra med honom under dagen. Hur ser denna onsdag ut för er? :) Hare bra, kraam



Nina Dobrev, Hiss eller Diss?


Källa: posh24.se

Nina Dobrev, som spelar Elena Gilbert/Katherine Pierce i serien "The Vampire Diaries",
syns på bilden ovan i en jättefin röd långklänning på röda mattan. :)

Helt klart en HISS för mig iaf, vad tycker ni? :)




Uppdaterade lägenhetsbilder

Här har vi nu lite nya uppdaterade bilder på lägenheten, trivs jättebra här! Älskar planlösningen! Kika gärna in på de gamla bilderna i detta inlägg och jämför. :)

Det som ska fixas är:
I somrummet syns inte gardinernas rätta färg, så ska fixa ny bild när det är ljusare ute. Samt att i sovrummet kommer vi i slutet av denna månad att köpa ny säng, sängbord och byrå.

I vardagsrummet kommer snart stora högtalare som placeras vid varsin sida om tv-bänken och sen ska vi skaffa nya tavlor över tvn. :)

I köket ska det införskaffas en skänk från IKEA (vet redan vilken) istället för bordet som står i hörnan.

Gästrummet/datarummet/kontoret
är inte så högt upp på vår priolista men därinne ska vi sen ha ett gemensamt databord och nya bokhyllor ska in där.

Hallen


Köket


Matsalen


Gästrum/Datarum/Kontor


Badrummet


Sovrummet


Vardagsrummet



Grått och tråkigt!


Fotograf: Jag | Utrustning: Nikon D5000 + AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3,5-5,6G VR

Ungefär så här tråkigt har vädret sett ut i stort sett hela dagen... Inte så lätt att ta sig ur den varma sängen då, men det lyckades jag iaf vid 11-tiden. Har inte gjort så mycket idag.

Har iaf tagit nya kort på lägenheten som jag lovade i tidigare inlägg så de kommer upp strax. :) I vissa rum är det stora skillnader  och i andra kommer det hända saker i när månadens lön kommer. :D Samt i vissa rum är det ingen skillnad. :P

Älsklingen är snart på väg hem från jobbet, slutar vid kl.15 men tror han skulle ta en sväng på gymmet efteråt. Så snart är det dags att göra i ordning middag, som blir köttfärssås med antingen spaghetti eller snäck-pasta. :P

Så ser väl resten av dagen ut tror jag, kan komma saker emellan men det märker vi. :P
Ha en fortsatt trevlig dag, oavsett om det regnar eller solen skiner. :P Kraam ♥



Systers nya design

Grön, ganska stilren = mycket snyggt! :)




Disk & Städ

Så här ser lite utav mina planer för dagen ut. Alltså disk! Massa disk med andra ord... Men det ska nog gå fort, hoppas jag (!) Sen så ska dammsugaren fram och kanske dammtrasan om jag orkar vara så duktig idag. Därefter måste jag lägga näsan i kurslitteraturen, lite att läsa inför studiebesöken jag ska på i veckan.
Hur ser er dag ut? :) Kraam ♥




Sovdags!

Nu tänkte jag ta och hoppa ner brevid älsklingen i sängen, ögonlocken börjar kännas tyngre och tyngre. :P
Imorn tänkte jag försöka fixa nya kort på lägenheten och lägga upp, har ju hänt en hel del på 1 år. :D
Godnatt på er! ♥




Söndag, 16 oktober

Godkväll! ♥
Denna söndag har vi inte gjort så mycket alls,
jag tog fram symaskinen och fixade våra sovrumsgardiner då de började fransa sig och sånt älskade katterna så det blev stora tovor på gardinerna med syfållen vi hade strykt på gardinerna... Så jag tog ner dem och sydde upp gardinerna istället på vanligt vis. :P

Johan tog fram bakmaskinen och gjorde kanelbullar! Jag hjälpte till på en liten hörna där också, sen kom Johans pappa + Monica och Johans bröder över en sväng på fika innan vi gjorde middagen som bestod av baconinlindad fläskfilé  med ost emellan  och till det potatisgratäng. Tittade på "Mamma Mia" till det, älskar den filmen!

Måndag imorn, och jag är "ledig" fram till på onsdag som jag sagt i tidigare inlägg. Så jag ska bara ta det lugnt, disken ska bort och jag ska lägga näsan i kurslitteraturen är planerna men man vet aldrig om det slutar så. ;)
Ha en fortsatt bra kväll! ♥



jag ♥ kanelbullar!




Taco + serier och snart godnatt!

Det blev det taco till middag här hemma, tittade på lite film och nu sitter vi vid varsin dator... :P
Imorn är det söndag och här hemma vankas det bullbak. :) + att jag måste ta ner sovrumsgardinerna och sy upp dem. Har gjort det en gång med sån där fåll-fix men med två små katter som leker överallt har de lyckats fransa upp gardinerna och dragit bort fållen och jag måste sy upp dem med tråd så får vi om de blir bättre då.

Annars är det måndag snart, igen, och jag är "ledig" fram till onsdag då jag har examinations redovisning. Så blir att ta det lugnt och läsa lite grann (mycket). :P Ska göra ett studiebesök på några förskolor så eventuellt blir det på torsdag, men ska höra med mina gruppkompisar hur det blev under veckan så jag vet. :P

Nu ska jag ta och se de serier vars avsnitt jag har missat under dessa två veckor med praktik då jag har varit helt slut när jag kommit hem eller haft annat jag måste ha fått gjort. :) Sen ska jag ta och sussa säng, så som Estrada gör på bild nedan! :) Ha en fortsatt trevlig kväll/natt/helg! Kraam ♥




Ny design!

Då var det ny design här! :D
Det var på tiden tycker jag också, även om jag tyckte om den tidigare grymt mycket!
Ombyte förnöjer som man säger, inte sant. :)

Vilken föredrar du? Den nuvarande eller den tidigare? (:

Tidigare design!





2011 10 15

Sitter i skrivande stund på tåget hem, var en sväng ut till Djurö igen. :) Det var egentligen meningen att jag skulle åka ut som idag för att hjälpa mamma att stå i cafét i sporthallen med lillasyster under min lillebrors match men blev att jag åkte ut igår eftermiddag istället, då några vänner till familjen skulle dit på middag. :) Hade riktigt trevligt med god mat och dricka. + en massa skratt! :D Så stod idag som sagt i cafét idag och tog sen en buss in till stan och sitter på tåget nu. Hemma om ca. 30 min eller något liknande.

Har funderingar på att fixa en ny bloggdesign ikväll eller imorn, kanske på tiden tycker ni som läser. :P Men den design som är nu är bland de som jag trivts bäst med. Så det är inte sista gång ni ser den iaf. ;) Dags att avrunda lite nu, så kika in om några timmar så får vi se om det blir någon ändring här. ;) Hare bra, kraam <3




Lördag, 8 oktober

Godkväll! ♥
Är ute och hälsar på hos mina föräldrar + syskon över helgen, alltid lika kul att komma ut en sväng då det inte blir allt för ofta jag träffar dem längre när jag nu bor i Märsta. :) Älsklingen skulle ha några kompisar över en sväng på poker-kväll igår fredag, så då passade det bra att syrran ringde och undrade ifall jag ville komma ut en sväng och sen på hennes match som idag + så har borsan match imorn. Så då följer jag med och tittar på den och sen tar mit hemmåt igen. :)

Var på praktiken igår, stack därifrån vid 14-tiden och mötte syrran i Nacka Forum där hon hade varit och prövat linser så tog vi bussen ut till Djurö. Åt lite mat och tittade på fotbollen, Sverige vann med 2-1 mot Finland, tittade därefter på veckans avsnitt Vampire Diaries tillsammans innan vi la oss runt 1-tiden.

Vaknade vid 9-tiden imorse men lyckade somna om till ungefär kl.12 då mamma kom in. Låg sen i sängen och tog det lugnt till kl.14 då det blev dags att göra sig i ordning för att ta sig ner till sporthallen där syrrans match börde 15.45, dock var vi där till strax efter kl.15 då hon hade "samling/möte" med laget innan matchstart. Hon och laget spelade helt okej dock en förlust på 0-4... Var därefter herrmatchen som vi var kvar och tittade på, torsk där också med 2-6.. Beställde hem mat från pizzerian efter det och åt, och sitter nu vid datorn och tar det lugnt.

Imorn följer jag som sagt med familjen och tittar på när brosan spelar match, för att sen ta mig hemmåt till Märsta. Även om det är skönt att komma hemifrån så saknar jag mina små hårbollar och älsklingen väldigt mycket. ♥
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll och helg, kramar ♥