Välkommen vecka 23 (en dag försent)


Bebis: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilken position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, något som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Egna tankar: Jag känner nu bebis varje kväll och morgon, så mysigt. Johan har också fått känna ett par sparkar/buffar. ♥ Även om det är svårt att tajma dem, känns som bebis vet vilken hand som ligger på magen ibland och sluftar när Johan lägger sin hand där, stackarn. :P Har moderkakan i bakvägg så känner även de små rörelserna och kan börja ana när bebis vänder på sig. Kroppen börjar kännas lite tyngre nu och magen börjar komma lite i vägen, speciellt när jag ska klä på mig eller knyta skor, haha. Annars känns det som jag är Inne i en väldigt bra period just nu, fått höra på jobbet av ett par kollegor att jag "glöder", så gulligt av dem. ♥
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback