Välkommen vecka 35


Bebis: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen. Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Egna tankar: Haha, oj oj oj vad veckans beskrivning på kroppen stämmer. Vaknade inatt 3 ggr med exakt 3 timmar mellanrum mellan varje gång. Bara av att gå på toaletten och vända sig. Sover mycket dåligt och har riktigt svårt att hitta en skön sovställning. Brukar vara så att OM jag lyckas ligga skönt så börjar bebis sparka obehagligt på revbenen eller jag måste på toaletten och det slår aldrig fel! Vikten har börjat öka, ligger just nu på ca +8-9 kg sen jag blev gravid. Halsbrännan kommer mer och mer, speciellt på kvällarna. Vilket också gör att jag ibland får sura uppstötningar, usch och blä!
 
Bebis rör sig hela tiden alltså! Helt galet! Börjar väl känna på sig att det är dags snart, bara 6 veckor till beräknat datum! Dagarna går fort, trots att jag inte gör så mycket om dagarna. Det känns även som om magen har sjunker mer och mer nu och trycket neråt ökar när jag står upp för länge.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback