Välkommen vecka 29

 


Bebis:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Egna tankar: Rörelserna och sparkarna i magen från bebis börjar kännas rejält nu, vissa gör till med ont. :P Satt vid datorn i förrgår och skriker rakt ut "aj". Både förvånad och glad på samma gång! :D Tycker det är helt otroligt att det ligger en liten bebis i min mage som snart kommer ut och får växa upp till en människa. :) Kroppen blir tungre och tungre. Inte samma ork längre känner jag och tröttare om dagarna igen har jag blivit.Kommentarer
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* Cassandra

Härligt! Ja vissa sparkar hajar man verkligen till av men samtidigt så fascinerande! Man börjar förstå mer och mer nu när man riktigt känner hur de blir större för varje vecka <3 snart är vi mammor!

2016-01-15 @ 10:10:37 | http://cassandra87.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback