Välkommen vecka 37

 
 
Bebis: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet mer än det första.

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras. Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Egna tankar: Kroppen blir tyngre och tyngre, vilket kanske är just för att magen sjunker nu. Bebis ligger med huvudet neråt men var fortfarande ruckbar vid förra besökte hos barnmorskan. Dock har jag kännt ett annat slags tryck och ilningar neråt så hoppas på att han borrar sig mer och mer neråt nu och är fixerad till nästa barnmorskebesök om en vecka. :)

Annars är faktiskt allt mer eller mindre klart, bb-väskan är till och med packad. ♥ Tänkte lägga ner den i bilen när Johan går av sitt pass på måndag, vill inte riktigt att den ligger i bilen när han är på jobbet ifall något skulle starta hemma. :) Men hoppas bebis är kvar ett par veckor till iaf. Men annars är jag redo iaf. :DKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback