Välkommen vecka 38

 
Bebis: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Egna tankar: Veckorna bara rinner iväg, men samtidigt går de så sjukt sakta. Hoppas bebis vill titta ut snart för jag är så trött på det här nu. Så jobbigt att över huvud taget röra sig, hitta skön sovställning, klä på sig... Hos barnmorskan idag ligger han fortfarande med huvudet neråt men rörlig den här gången (ruckbar för två veckor sen). Vad är skillnaden egentligen?! :S Sammanfattade graviditeten också samt skrev ut journalen då vi flyttar mitt i och blir då troligen att jag föder på Ackademiska i Uppsala än Karolinska i Solna som vi sagt från början. Får se vilket det blir när det väl är dags.Kommentarer
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* H

Om bebisen är rörlig så har den inte sjunkit ner i bäckenet än utan är i livmodern högre upp som tidigare under graviditeten. Min är också rörlig än (också v 38) så länge och min BM sa att om vattnet går så ska man lägga sig ner och ringa förlossningen och ta instruktioner från dem. Tidigare behövde man åka ambulans men det är inte längre nödvändigt, men man ska försöka ta det lugnt och försöka ligga ner som sagt. Det är för att bebisen har möjlighet att röra sig mer än om den är fixerad i bäckenet eller ruckbar. Det finns då en litelitelite större risk att navelsträngen hamnar fel om barnet är rörligt men troligen så går det hur bra som helst! Lycka till på slutspurten!

2016-03-18 @ 09:00:35
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* Cassandra

Nu är vi verkligen nära våra bebisar! Tycker dom beskriver det bra, man vill så gärna ha ut barnet nu men samtidigt får man världens rampfeber av tanken! Så blandade känslor. Tror huvudet är något mer nedkilat om det är ruckbart än rörligt.

2016-03-18 @ 10:18:55 | http://cassandra87.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback