Välkommen vecka 18

 



Bebis
: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyror, fettsyror, mjölksyra, citronsyra, salter, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Egna tankar: Just nu känner jag att tröttheten är borta, igår kunde jag inte somna fören framåt 23-tiden. :O När händet sist liksom? :D Så hoppas verkligen den perioden håller sig borta ett tag nu, så tråkigt att känna sig trött och gå för att lägga sig och sova redan vid 21-tiden. Speciellt om man har gäster, är borta eller helg i allmänhet. Inte lika hunrig nu men äter dock då större portioner märker jag. Hugger till i ligamenten när jag reser mig upp för fort eller använder "onormala" muskler samt nyser eller hostar. Magen har nu börjat formas, jättespännande att se det. Nu börjar man känna sig gravid, haha. Blir allt lättare anfådd har jag märkt och svårare att knyta skor och då är jag bara snart halvvägs genom graviditeten, så tänkt om 10 veckor till. Haha




Måndag 26 oktober

Hej på er!
Denna måndag börjar lida mot sitt slut, klockan är men än jag trodde. Inte vanligt då jag annars borde ha sovit för länge sen, men antar att energin börjar komma tillbaka nu igen. Skönt! :) Varit så tråkigt att gå och lägga sig runt 21-tiden om inte innan till och med. Hoppas det håller i sig nu ett tag framåt i graviditeten.
 
Annars har jag varit på studiedag hela dagen, med jobbet. Föreläsning och diskussioner om likabehandling/kränkningar/trakasserier. Intressant ämne är det. Dock är man inte van vid att sitta still en hel dag och bara lyssna så var lite seg när man kom hem.
 
Hade tänkt plugga lite körkortsteori efter jobbet men fastnade först med att göra middag och titta på senaste avsnittet av the walking dead. Därefter satte jag mig vid datorn och fastnade med designen till bloggen, vilket är väldigt ovanligt för mig! Efter lite fix och trix fick jag till det. Så nu finns det en liten knapp brevid kommentarlänken om att man kan gilla inlägget. =) Varsågoda att trycka, hehe.
 
Så nu tänkte jag hoppa i säng, titta lite på tv kanske innan jag somnar. =)
Kramar ♥
 



Oiidesign enligt Camilla

När man är uttråkad sitter man och tittar på barnkläder, haha. :D
Har ju totalt fastnat för webshopen jag tipsade om i föregående inlägg, Oiidesign
 
Hittade dessa två overaller nyss när jag kikade runt, igen. Älskar marble-mönstret på den högra. ♥
 

Ni hittar mer klänningar, tröjor, leggins, skor m.m HÄR.




Tips: Oiidesign

Jag hittade nyligen en webshop som jag vill rekommenera, Oiidesign.
De har många fina barnkläder som inte alla andra nätbutiker/affärer har. Lite annorlunda kläder helt enkelt. =) Hittade den här bodyn nedan där, älskar tyget och färgerna på den. Neutral men ändå speciell i sitt sätt.
 
 
Bodyn hittar ni HÄR




Oiidesign.se startade 2007 i Göteborg med en tro på att fler och fler vill köpa barnkläder som inte alla andra har. Oii är en av Nordens största nätbutiker med unika barnkläder för åldrarna 0-12 år. Idag har vi över 180 märken från Sverige och övriga världen. Bland våra varumärken hittar du märken som vi är helt ensamma om i Sverige, men även märken som du inte hittar hos så många, som bland annat Little Marc Jacobs.



Löwengrip Care & Color

I början av veckan hämtade jag ut en beställning jag gjort tidigare från NordicFeel.
Paketet innehöll dessa produkter från LCC. Har hört mycket gott om gravidoljan så var ju självklart att jag skulle testa den. =)

Och den har överträffat sina förväntningar bra tycker jag, smörjer in magen varje kväll och älskar doften. ❤ Den absorberas fort in i huden vilket jag tycker är jättebra, andra lotions jag haft tar hur lång tid som helst och man får lägga sig kladdig i sängen, inte så jättemysigt måste jag säga, haha.

Shampoo och Balsam fick också följa med i beställningen, kul att testa något nytt. Alltid annars kört med Head&Shoulders. Direkt efter en tvätt med LCC shampoo och balsam känner jag skillnad. Förutom den underbara doften blev det lätt att reda ut tovor, som för det första minskade betydligt än vad det brukar vara efter shampoonering. Känns lättare och renare av någon anledning jag inte riktigt kan förklara. :D Den fjärde produkten var en hårolja, och den doften är verkligen underbar, haha. :D Appliceras i längderna och skyddar håret. :)

Ska bli spännande att se om det är en engångsförtelse eller ej med dessa produkter om ett par veckor. =)
 



Sommarkänslor =)



Kollage från Zalando
 
1. Top | 2. Sandaler | 3. Kjol | 4. Kuvertväska | 5. Örhänge
 
Sponsrat inlägg





Lovley In Pink ❤

Älskar denna kombination av body och leggins. ❤
Hur sött vore det inte att få klä bebis i detta. OM det visar sig att det är en liten flicka i magen och dessa kläder finns kvar då, kommer jag att klicka hem dem direkt. =)
 
Dessa kläder kommer från Kapphal, Newbie.
Bodyn finns HÄR
Legginsarna finns HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Torsdagstips



Kollage: Nelly.com
 
1. Cardigan | 2. Top | 3. Ballerinaskor | 4. Byxor
 
Sponsrat inlägg





Välkommen vecka 17


Fostret:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig i är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Kroppen:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Egna tankar: Huvudvärk känner jag av fortfarande, till och med så illa att jag blev hemma från jobbet ett par dagar. Fortsätter det så här får jag ringa bm och kolla om det behövs nya prover för att titta järnvärdet bland annat. Hungrig till och från. Känner denna molvärk/växtvärk mer och mer, speciellt på kvällarna. Hur det liksom spänner och drar i magen. Så konstig känsla men ändå underbar, då jag vet att allt går åt rätt håll åtminstonde. :)




40% avklarat ❤ morgonmage ❤




Söndag 18 oktober

I förmiddags mötte jag upp en vän i centrum och fikade lite, eller lite och lite. :D Blev prat om allt möjligt i ca.2 timmar. Jättekul var det iaf och jag hoppas det blir fler gånger. :D Fick även en tröja av henne som passar perfekt! :D
 
Tog även en sväng förbi Kronans Apotek och frågade om deras babybox men icke, den var tydligen slut och kassörskan viste inte när den skulle komma in igen. Fick med mig lite annat gott iaf, showergel och handkräm från LCC. De luktar så himla gott! ❤
 
Igårkväll var min lillasyster och hennes sambo och söta lilla Denise på middag, det blev taco och massa rester kvar. Så min lunch/middag blev idag nachotallrik och gud så gott! :D Blir väl en tallrik filmjölk och banan eller en smörgås om ett par timmar innan det är läggdags.
 
 
 



Ytterliggare en babybox

Igår tog jag en sväng till centrum och hämtade ut ett paket jag fått på posten, denna gång en babybox från BabyLand. Än så länge det roligaste innehållet iaf, dock bara hämtat ut 2 st, haha.
 
Här nedan ser ni innehållet i den box jag fick. :) Älskar snuttefilten. ❤
 
 



Nya kläder :)

För ett par dagar sen la jag en beställning med kläder. :) Och igår fick jag hjälp av min snälla svägerska att hämta ut dem. ❤ Allt är från H&M och i storlek 38 så hoppas det bara blir magen som växer så jag kan ha dessa plagg ett tag. :P

Har förövrigt haft hängselbyxerna på mig idag på mig och de var jättesköna. Jag slapp dra upp byxorna hela tiden, så fort jag böjt mig ner. För som förskollärare blir det mycket upp och ner, haha.
 
 
HÄR/HÄR/HÄR/HÄR



Välkommen vecka 16

 


Bebis:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Kroppen:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till. Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Egna tankar: Nu känns det som illamåendet har lagt sig och hoppas det håller sig borta resten av graviditeten. Dock känner jag mig väldigt trött nästan hela tiden. Lite tråkigt att lägga sig och sova redan kl.21 på helger. :P Börjar fundera lite på namn också. :) Ska bli så spännande och se vem som ligger i magen den 11 november när vi har rutinultraljudet. :D



Till bebis ❤

Under storhandlingen idag kunde vi inte låta bli att köpa denna söta kanin, så mjuk och gosig! :D
Bebis första gosedjur ❤

 
 



Önskas till bebis :D

Den här filten är sååå söt tycker jag. Blir det en liten flicka som ligger i magen, så kommer jag direkt att beställa denna filt! :D Filten kommer från SweetMini och heter "Babyfilt Vintage Rose". Finns att köpa HÄR.
 
Finns så himla mycket jag skulle vilja köpa redan nu, det kliar i shoppingfingrarna. :D Men försöker lägga lite band på mig själv och väntar till efter rutinultraljudet åtminstone. SEN kan älsklingen inte stoppa mig, haha. ;)
 
bild från SweetMini



Se upp!

Igår fick jag hem papper från transportstyrelsen om att jag blivit godkänd till att få övningsköra. :D Så nu inväntar vi bara den 14 oktober då Johan haft sitt körkort i 5 år så ska han ansöka om att bli handledare åt mig. + att min svägerska ska gå en handledarkurs också, så att hon kan köra med mig när Johan jobbar. :)
 
I lördags var vi nämligen på handledarutbildning så allt sånt är klart, så vi inväntar som sagt bara den 14 oktober nu. Så då ska jag ut på vägarna. Så passa er alla bilister! ;)
 
Så min plan är att ha körkort innan bebis kommer i April. :D Bara ge järnet och hoppas min energi kommer tillbaka så jag orkar läsa lite i körkortsböckerna om dagarna också. :P
 
 



Välkommen vecka 15

 


Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.


Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Egna tankar: Täppt i näsan har jag varit ett par veckor redan. Snarkar om nätterna gör jag tydligen också, vilket min man också påpekat lite fint. :) Huvudvärk till och från, det skulle även kunna bero på att jag är dålig på att dricka vatten. Allt annat kan jag dricka hur mycket som helst, men svårt att klunka i mig mängder med vatten. Extremt trött och det är som en klocka, vid 8 tiden börjar jag känna av det och vid 9 sover jag oftast redan. Lagom kul när det gäller helger också.. Fortfarande blir jag lätt illamående om jag inte äter med jämna mellanrum. Tycker även att magen känns större nu och speciellt eftermiddagar och kvällar då den är rejält svullen. Längtar tills jag börjar känna rörelser av bebis.




4 oktober 2015

Hej alla läsare, nya som gamla. :)
 
Denna söndag har vi inte gjort någonting här hemma utan bara tagit det lugnt och mesta dels spelat dator eller tittat på serier. Alltid lika skönt det också även om jag lättare blir rastlös känner jag. :)

Johan jobbade lite extra imorse och var hemma till 9-tiden. Jag vaknade strax innan han kom hem så hade inte hunnit äta frukost än så det var lite tur för han hade köpt med sig baguetter hem till frukost. :) De värmde vi i ugn och tittade på det senaste avsnittet av "Ghost Adventures", en av många serier jag följer. Dock har det inte blivit några kanelbullar idag då älsklingen kom på när att han glömt köpa det när han kom hem, men ingen av oss har egentligen varit sugna på kanelbullar idag heller så det gjorde inte så mycket kom vi fram till. :P
 
Till middag gjorde vi färspanna och tittade på fotboll, Arsenal vann mot Manchester United med 3-0. :D Och resten av kvällen ska vi nog spela någonting och sen är det sovdags för imorn är det måndag igen och en ny vecka börjar. Jag tycker början av veckan alltid är lika seg, då vi byter gravidvecka på tisdagar. Men sen helt plötsligt är det fredag, lördag och sen söndag. Och jag vet att snart är det tisdag igen och ytterliggare en vecka har gått. :)
 
Hoppas ni haft en trevlig söndag, kram ❤
 
Ghost Adventures med Zak, Aaron, Billy & Jay. :) (bild från google)
 
Vinst med 3-0 för Arsenal. :) (bild från google)



Vår historia till plusset ❤

Lilla älskade bebis ❤
 
Sen vi gifte oss för ett år sen och jag fick fast jobb har vi pratat vid flera tillfällen om att bilda familj men det var inte förrän under vår smekmånad (februari i år) när vi var i Mexico som vi "bestämde" oss för att "gå all in" om man säger så. ❤
 
Månad efter månad köpte vi graviditetstest men ändå kom alltid mensen precis på beräknad dag eller de gånger när den var några dagar sen tog hjärtat ett extra skutt och man tog ett test som iallafall visade negativt... Vissa stunder kändes det hopplöst minns jag och började undra om något var fel.. Trots att man läst att det kan ta upp till ett halvår innan man blir gravid när man väl börjat planera för det.

Natten till torsdagen den 30 juli drömde jag om att jag var på förlossningen och fick en son. Trots att jag egentligen hade tänkt vänta till kommande måndag för att vara säker på att mensen var utebliven så kunde jag inte på torsdagsmorgonen låta bli att testa med ett graviditetstest. Tänk om det var sant, att vi var gravida äntligen. Och där och då fick vi det där efterlängtade plusset. ❤
 
Jag hade tänkt vänta tills Johan kommit hem från jobbet på måndagen och då berätta för honom, men jag var så ivrig så det fick bli ett mms istället direkt. Jag minns inte så mycket mer av den dagen än att tankarna inte riktigt hängde med på jobbet och jag drömde mig bort.
 
Och nu ett antal veckor senare är nedräkningen i full fart fram till rutinultraljudet den 11 november. Då får vi äntligen se vem som gömmer sig där inne i magen. 😊 ❤
 
Än så länge den bästa dagen i mitt liv ❤ 5/7 2014
 
 
 



Påbörjad insamling =)

Efter jobbet gick jag till närmaste apotek från Apoteksgruppen och hämtade ut vår första babybox. :D Lite tråkigt innehåll i denna tyckte jag, men några instressanta broshyrer iaf som vi kan ha nytta utav. När tiden ges ska det läsas igen. :)
 
Ska bli spännande att se vad de andra babyboxar innehåller när jag har tid att hämta ut dem. :) :)

 



Testresultat =)

Som jag skrev i DETTA inlägg skulle jag prova att förutse bebis kön. :)
Det hände inte ett sk*t med blandningen, vilket enligt "reglerna" för testet är att det blir en liten flicka.
Men det återstår att se om bebis vill visa sig på rutinultraljudet i v. 20.

Nedräkningen till rutinultraljudet är i alla fall redan påbörjat, 41 dagar kvar. :D