Längtan efter April-månad

Som rubriken lyder är längtan efter April-månad enorm just nu! :D

Självklart efter bebis och allt som hör till där. Många tankar som går runt i huvudet nu! När kommer han? Hur ser han ut? Stor/liten? Mycket hår/lite hår? Ögonfärg? Hur kommer våra katter att reagera på lillen? Ja, allt! Läskigt och underbart på samma sätt. Vi blir snart 3 i familjen (+ två katter, så 5 egentligen, haha) Och det är bara ungefär 2 månader kvar tills dess?! :O
 
En annan STOR sak som kommer inträffa precis i samma veva är att vi FLYTTAR! :D :D Japp, vi har köpt hus (bostadsrätt) i Skokloster. :D Vi får nycklarna den 4e april och hoppas innerligt att bebis stannar tills vi fått i ordning med det mesta i nya huset! Eller så får han komma ett par veckor innan flytten. :P Så det blir mycket på en gång men skönt också, vi har ju kikat på en del hus redan och varit inställda på att flytta innan bebis, men det blir tajt, haha. Är iaf glad att vi har vänner och familjen runt om som mer än gärna hjälper till. ;) Så dagarna framöver kommer bli att packa lite smått, kommer gå sakta för mig men tar det i min egna takt och det jag orkar. :)

Men det ska bli så skönt att få börja på nytt i detta hus med en liten bebis. :) Är ett jättemysigt och fint område, nära öppna förskola, förskola och grundskola. Ska bli så kul att få inreda och plocka i ordning. Att ha ett eget barnrum ska bli så kul att få inreda också. :D Letar som en galning efter inspiration redan nu och gjort ett tag, haha. :D

Två bilder utifrån på vårt hus! :D Och planlösningen. Resten får ni se när vi börjar inredningen efter flytten. :D
 
 
 
 
 Kollage: Malin GramerKollage: Malin Gramer
 
Solglasögon | Hatt | Väska | Jeans | Tröja | Jacka
 
Sponsrat inlägg

Zalando Fashion Week :)TÄVLING (Kollage): Zalando Fashion Week
 
1. Här | 2. Här | 3. Här
 
Sponsrat inlägg

Välkommen vecka 31

 
Bebis: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.

Egna tankar: Foglossning, jotack... Orkar inte göra någonting, då det gör ont nästan direkt och får sammandragningar. Så nu har jag även blivit sjukskriven sista tiden innan graviditetspenningen börjar, så bara vila och vila så mycket som möjligt fram till April. Känns inte så himla kul då mycket kommer behövas göra, men får ta det i min egna takt och lite i taget helt enkelt. :) Magen växer och bebisens rörelser känns starkare och starkare. ♥ Just nu längtar jag tills hans är ute, så jag får min egna kropp tillbaka, men då kommer jag väl säkert som många säger sakna dessa rörelser och sparkar. Men just NU får det gärna bli April fort. :DSjukskrivning

Halloj.
Som många kanske läst så har min rygg gett upp och foglossning på det. Så varit hos läkaren idag och blivit sjukskriven fram till att jag går på graviditetspenning. Känns skönt men lite tråkigt också. Kommer ju självklart sakna mina fina kollegor och alla barn på jobbet. Men behövligt för min kropp iaf och viktigt för bebis så att inget startar i förväg. Så nu är det säng/soffläge i största möjlighet fram till BF i april.
 
bild från förra veckan på hårbollarna, mitt trogna sällskap fram till bebis kommer ♥Fredagsshopping :)

 
Godkväll! :)
Fredagskvällen har varit lugn och likaså hela dagen, Johan har varit ledig. :) Har tvättat lite och ringt och fixat lite småsaker inför vårt kommande projekt, som jag tänkt skriva om snart. :D

Smärtan i ryggen gör sig påmind var och varannan dag nu. :( Inatt vandrade det även ner mot höfterna, så inte kunnat sovit så bra natten som var pga smärtan. Tar en dag i taget just nu känns det som... Men planerar att jobba måndag-onsdag kommande vecka iaf. För att på onsdag eftermiddag ha läkartid om eventuell sjukskrivning.

Vi planerade dagens middag igårkväll, men upptäckte inte förrän idag att det fattades en viktig "ingrediens" bearnaisesåsen (!). Så vi åkte upp en sväng till ICA MAXI för att handla och jag passade på att utnyttja de rabatter jag hade på Kappahl. :P 2 st 20% rabatt och en på 25%. :) Så det blev lite smått till bebis. ♥ Faktiskt så var det Johan som hittade pyjamaserna där i butiken då jag var inställd på andra kläder jag sett på hemsidan. :)

Hur har er fredag sett ut? :)Välkommen vecka 30

 


Bebis:
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna. Många föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Egna tankar: Överlag har den senaste veckan varit okej... Börjat få lite ondare sammandragningar/förvärkar men de går över så fort jag vilar. Ryggen är ett återkommande problem däremot! Varit hemma denna vecka, har ju fått beviljad graviditetspenning från och med 5 februari MEN det börjar bli så illa att jag har bokat in en läkartid nästa onsdag för en eventuell sjukskrivning sista 1½ veckan som är kvar. Kanske onödigt tycker vissa, men just nu går bebis i första hand och därmed överväger jag detta. :) Magen växer så det knakar, nästan iaf. ;) Var hos barnmorskan i tisdags och enligt henne ligger bebis redan med huvudet neråt. ♥ :D Vilket också känns nu då sparkarna är uppe vid revbenen och kan göra riktigt ont ibland. Allt annat såg bra ut, blodvärden, sockervärden, hjärtljud och SF-måttet. :)Välkommen vecka 29

 


Bebis:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Egna tankar: Rörelserna och sparkarna i magen från bebis börjar kännas rejält nu, vissa gör till med ont. :P Satt vid datorn i förrgår och skriker rakt ut "aj". Både förvånad och glad på samma gång! :D Tycker det är helt otroligt att det ligger en liten bebis i min mage som snart kommer ut och får växa upp till en människa. :) Kroppen blir tungre och tungre. Inte samma ork längre känner jag och tröttare om dagarna igen har jag blivit.Många bollar i farten...

... har vi här hemma just nu! :D Eller ja, för mig är så just nu. När orken hänger på en skör tråd vissa dagar. :)
 
* April månad närmar sig med stormsteg, vi går in i v.29 (28+0) imorgon torsdag. ♥ Bilder och info kommer då. :)

* Jag har blivit beviljad graviditetspenning, vilket betyder att jag bara jobbar fram till den 6 februari. :D Ska bli så skönt att bara ta det lugnt och vila upp sig hemma och börja förbreda sig både fysisk och psykiskt. Men framför att kunna boa sig lite och börja plocka fram och planera mer. ♥

* SUPRISE! Eventuell information om det imorn, annars får ni gå nyfikna en liten stund till! :D
 
lite kärlek i form av chokladbollar, så sugen på det just nu. =)Lite förändring i vardagen :)


Efter att ha låtit akvariet stå och "förfalla" bestämde vi oss för att ta bort det och nu är det hämtat av den nya ägaren. :) Blev så mycket skönare, lyftigare och fram för allt finare. ;) Rensat lite i lådorna idag också och fixat. :)

Imorn blir det jobb igen efter två vilodagar hemma pga ryggen och svanken, troligen foglossning som spökar.... Annars är resten av kvällen lugn, sätter väl på en film eller liknande till/efter middagen om ett par timmar. :)
Kram ♥Lördag 9 Januari.

Godkväll! :)
Älskar verkligen helgerna just nu! Så skönt att vakna i sin egen takt, om man inte räknar med att ena katten försöker ta sig in i sovrummet i ca.1 timme... :P Känner att den här gravidkroppen börjar bli riktigt tung och då "bara" v. 28 nu. :) En bit kvar jag vet, och ja det blir värre, jag vet...

Annars jobbar Johan den här helgen, alltid lika tråkigt när han jobbar helger tycker jag. :( Har plockat bort lite av julen, men får vänta till nästa helg så Johan kan hjälpa mig med gardinerna. Blev helt slut idag när jag endast plockade ner alla julstakar och stjärnor. :P Och som alltid tittar på bebissaker. Idag har jag fastnat för en babysitter, haha! Tycker den är jättefin och neutral i färg och funktionerna verkar rätt okej, även om man kanske inte använder alla. :P Men att kunna "fälla/vinkla" ner om bebis somnar verkar smart tycker jag. Finns här, på LekMer.

Ser annars framemot morgondagen, blir hämtad av mina föräldrar och möter upp Johan vid ett hus vi är intresserade utav. :D Ska bli så spännande, tredje husvisningen vi går på. Och nu håller vi tummarna att inga andra jävlas och budar på detta! :D Vill så gärna ha eget nu och större när bebis snart är här. ♥

Nu ska jag ta en dusch och sen bädda ner mig i sängen och hoppas på att någon bra film går nu. :P Ryggen börjar kännas av nu igen lite, så vila står på schemat. ;)
Kram ♥Välkommen vecka 28 (en dag försent)

 
Bebis: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över Symfus-fundusmåttet, ett mått som mäter livmoderns storlek för att se hur barnet växer och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Egna tankar: Nu börjar kroppen bli tung, magen är i vägen HELA tiden. Speciellt jobbigt börjar det bli att klä på sig på morgonen, strumporna liksom...! Vinterjackan börjar bli tajt om magen, så kanske måste fundera på att köpa en gravidjacka iaf. Tänkte ju att jag skulle slippa det men i och med denna kyla som varit nu ett par dagar ser det ut som om jag blir illa tvungen iaf... Får väl tänka att det blir som en investering, inför när nästa barn kommer. Annars börjar sparkarna och rörelserna bli större och hårdare. Sammandragningar till och från om dagarna, vilket gör att jag måste stanna upp och ta det lugnt ett tag för att det ska släppa. Annars rullar jag på, haha... :P Njuter än så länge av varje dag och längtar mer och mer till lilla krabaten kommer ut! ♥Ett steg på väg =)

Ett krav eller "dröm" jag haft är att kunna sätta babyskyddet/bilstolen på barnvagnen. Skönt när man åker och handlar och slippa bära upp bebis ur bilstolen för att lägga i vagnen. Ja, bekvämligheten själv är jag. ;)

Vi fick ju en barnvagn nästintill gratis av ett par bekanta. =) Därtill fick vi också ett babyskydd/bilstol, MEN eftersom jag vill kunna ha babyskyddet på vagnen så har jag letat som en galning efter en adapter till vagnen. Och Emmaljunga är så speciella att de inte skickar sina produkter utan man måste hämta i butik och självklart ligger närmaste butik en bit ifrån oss...

MEN efter ett tid sökande har jag nu äntligen hittat och köpt en adapter som passar på vår vagn. Blocket är underbart ibland och nära var det, Upplands Väsby. Så vi är nyss hemkomna efter en tripp dit och en adapter rikare. :D

Så med adaptern som passar till barnvagnen och är det bara ett babyskydd/bilstol som fattas. =) Har turen att två modeller ska passa på adaptern, men nu är frågan vilken är bäst egentligen? :P

BeSafe iZi Go X1 eller Maxi-Cosi Cabriofix
 
 Mitt 2015 ♥

 
Tack alla inblandade för ett underbart år! Jag är övertygad om att 2016 kommer att bli ännu bättre! ♥Välkommen vecka 27 - Nyårsafton 2015/2016 (igår)


Bebis: Musklerna på armar och ben blir starkare. Ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Kroppen:
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Egna tankar: Magen växer med rekortfart tycker jag, spänner hela tiden. Bebisens sparkar blir starkare och starkare. Johan både känner och ser sparkarna från bebis och det är en underbar känsla. <3 Även min mamma och syster har fått känna på bebis sparkar. :) <3 Har lärt mig hans mönster nu, kvällarna är han som aktivast och morgonen. Men jag känner honom på jobbet också, då måste jag stanna upp och njuta mitt i arbetet, haha. :D Ryggen känns lite bättre efter att jag börjat använda stödbältet, speciellt efter en dag på jobbet. Njuter annars varje sekund av graviditetet just nu. Blir lättare anfådd nu också, speciellt när jag ätit, haha. Sömnen varierar, än så länge får jag någelunda okej sömn. Men vissa nätter vaknar jag och somnar inte om fören efter 2-3 timmar. Men den senaste veckan har jag fått sova hela nätterna. Gäller att passa på antar jag. :D