Välkommen vecka 26 - Julafton 2015 (igår)

 

Bebis: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Egna tankar: Sömnproblemen blir bara tätare och tätare tycker jag, under veckan som varit har jag säkert vaknat 3 nätter och då inte kunnat somna om på 2-3 timmar. Kännt hur bebis gjort gymnasikpass i magen och att det krypit i benen till och från. Många tankar som snurrar då kan jag lova... Ryggen har börjat bli ett större problem nu också känner jag, försöker tänka på hur jag sitter, står och går. Införskaffat ett gravidbälte som jag hoppas ska kunna avlasta ryggen lite.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback