Välkommen vecka 28 (en dag försent)

 
Bebis: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över Symfus-fundusmåttet, ett mått som mäter livmoderns storlek för att se hur barnet växer och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Egna tankar: Nu börjar kroppen bli tung, magen är i vägen HELA tiden. Speciellt jobbigt börjar det bli att klä på sig på morgonen, strumporna liksom...! Vinterjackan börjar bli tajt om magen, så kanske måste fundera på att köpa en gravidjacka iaf. Tänkte ju att jag skulle slippa det men i och med denna kyla som varit nu ett par dagar ser det ut som om jag blir illa tvungen iaf... Får väl tänka att det blir som en investering, inför när nästa barn kommer. Annars börjar sparkarna och rörelserna bli större och hårdare. Sammandragningar till och från om dagarna, vilket gör att jag måste stanna upp och ta det lugnt ett tag för att det ska släppa. Annars rullar jag på, haha... :P Njuter än så länge av varje dag och längtar mer och mer till lilla krabaten kommer ut! ♥Kommentarer
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* Cassandra

Vilkn fin mage du har Camilla! Nu börjar vi närma oss målet! Jag går in i vecka 28 i morgon <3

Svar: Tack söta rara! :) Ja nu längtar man mer och mer! :D
♥ CT - ArtondeJuni ♥

2016-01-09 @ 10:12:31 | http://cassandra87.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback